lauantai 9. toukokuuta 2015

Purri agilitykissana

Tänään oli Purrin päivä agilitykissana. Kuten edellisessä kirjoituksessa mainitsin, Kokkolassa järjestettiin tänään kissojen agilitykilpailut. Ihan läpällä ja huvikseen ajateltiin viedä se sinne. Pienelle kissalle ei kerrottu mitään siitä ennen tätä aamua ja kuten arvata saattaa, Eppu ei ilahtunut.
Aamu alkoi tosiaan erittäin lupaavasti, kun kuljetusboksi kaivettiin esille ja laskettiin lattialle. Sekunti ja kissa oli sängyn alla piileskelemässä. Lempilelun avulla se saatiin houkuteltua esiin ja matka kohti agilitykilpailuja sai alkaa. Eppu surkeana naukui boksissaan matkan aikana. Ei kuulema halunnut taas eläinlääkäriin eikä voinut käsittää, ettei suuntana ollut eläinlääkäri vaan jotain vielä järkyttävämpää..

Käytiin ensin Biltemassa katselemassa, josko siellä olisi ollut Purrille uutta lelua. Toki juuri meidän tuurilla ne olivat kokonaan loppu tällä hetkellä ja uusi lelu jäi ostamatta. Purri parka, onneksi sen lempparilelu on vielä edes jollain tapaa kasassa.
Agilitykisoihin ei ollut tunkua osallistujista, ainoastaan Purri oli ns. ulkopuolisena kissana mukana. Neljä muuta olivat agikisojen järjestäjän kissoja. Otettiin Purri ensin harjoittelemaan esteitä ja saatiin se suorittamaan kaksi estettä neljästä. A-este ja ylityseste olivat niin jänniä, että niitä ei vielä siinä vaiheessa haluttu suorittaa.
Alkukarsinnat alkoivat vähän klo 12 jälkeen. Purri oli kolmantena suoritusvuorossa. Kisojen järjestäjän kissat juoksivat radan kaikki täysiä läpi ja osasivat todella hienosti kaikki esteet. Purria vähän epäilytti, mutta suoritti alkukarsinnassa kaksi estettä ja A-esteen melkein. Siitä saatiin hienot 5 pistettä. Aikaa kertyi 1 minuutti ja 30 sekuntia. Se oli Epun menolippu finaaliin!
Finaali aloitettiin klo 13. Tällä kertaa Eppu suoritti vain kaksi estettä (4p), kovasti teki mieli ylittää ylityseste, mutta A-esteen oli kiertämässä kyllä kauniisti. Aikaa oli tällä kertaa 49 sekuntia, eli kovasti petrattiin alkukarsintojen ajasta. Tällä ajalla ja näillä pisteillä Eppu sijoittui viidenneksi ja sai myös tsempparipalkinnon.
Nyt on kova hinku saada omia agilityesteitä ja lähteä treenaamaan Purrin kanssa enemmänkin ;) Harmi, ettei kisojakaan tässä Keski-Pohjanmaalla oikeastaan ole. Oulussa on enemmänkin, mutta Ouluunkin on se parin tunnin matka.

4 kommenttia:

  1. Oi vitsi kun oli mukava lukea tällainen postaus :) En olekaan aiemmin törmännyt postaukseen kissa-agilitystä, vaikka kyseiseen lajiin olen jollain tasolla tutustunutkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle itselle kissa-agi oli ihan kokonaan vieras laji, niin oli tosi kiva bongata tollainen tapahtuma täältä päin ja käydä kokeilemassa. Koirapuolella kaikki harrastaminen on niin tosikkoa, että oli ihana huomata kuinka rentoa tuollainen kissapuolen agilitykisa on koirapuoleen verrattuna. Nyt käynnissä kunnon perehtyminen tuollaiseen, josko pääsis vielä uusiksikin!

      Poista
  2. Mistä noita agilitykisoja oikein löytää? :D Voisin raahata Bentsinkin tommoseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SAGIK ry:n sivuilla pitäisi ilmoittaa aina uusista kilpailuista :) Niitä järjestetään kai usein kissanäyttelyiden yhteydessä, mutta tämä oli tälläinen oma tapahtumansa. Itse löysin tämän kilpailun sattumalta facebookin kautta. Suosittelen kyllä ehdottomasti käymään, jos jossain itseä lähellä järjestetään! Oli tosi kiva tapahtuma ja mielellään menisin itse uudelleenkin jos vaan uusiksi jossain täällä järjestetään.

      Poista