lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kissan madotuksen haastekohtia

Eppu on tänään madotettu onnistuneesti tai ei niin onnistuneesti Droncit vet. 50mg tabletilla. Eilen sille annettiin matolääkitys 7.5 kilon mukaan, mutta tänään ainoastaan viiden kilon. Eilisistä matolääkkeistä se ei syönyt varmaan puoliakaan, mutta lopputulemana tämän päiväinen lääke saatiin sille annettua. Huh.
Käytiin päivällä apteekissa hakemassa sellainen ns. kertakäyttöinen tabletin antamiseen kehitetty "ruisku", joka ei kyllä meillä toiminut ihan halutulla tavalla. Tai sitten sitä ei vaan osattu käyttää. Aiemmin olen madottanut Epun niin, että se on vaan hengannut esimerkiksi pöydän päällä ja olen tunkenut tabletin kurkkuun, mutta tällä kertaa se ei ole ollut toimiva ratkaisu.. Siispä kissa kainaloon ja sohvalle!

Tosiaan tuolla ihmeellisellä ruiskulla ei saatu pilleriä kurkkuun (ei siis irronnutkaan siitä), toisella yrityskerralla olisi laitettu se siihen takaisin ja koitettu uudelleen, mutta tabletti olisi vain murentunut siihen, joten todettiin olevan parempi keino vain tunkea tabletti kurkkuun. Ja vihdoin onnistui ilman suuria vaahtoamisia eikä kissakaan näyttänyt raivotautiselta. Palkaksi toinen sai hieman märkäruokaa, jonka syömistä piti hieman epäillä - olisihan sekin voinut olla vaikka myrkytettyä..
Nyt pienen Purrin elämä jatkuu taas samalla tavalla kuin ennenkin. Hetkeen ilman mitään tyhmiä lääkityksiä. Onneksi kukaan ei ole vielä kertonut sille, mitä tiistaina tapahtuu.. Suuntaamme siis eläinlääkäriin rokotuksille ja saa nähdä kuinka yhteistyökykyinen kissa meillä on mukana silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti